Utsatt sesongåpning 2020

Blaafarveværket utsetter sesongåpning av museet til 20. juni 2020

Dagens prekære situasjon med tanke på Koronavirus, samt Folkehelseinstituttets oppfordring/pålegg til smittereduserende tiltak, gjør at Blaafarveværket i dag har måttet ta en tung beslutning.

I første omgang ser oss vi dessverre nødt til å utsette Blaafarveværkets sesongåpning, fra lørdag 9. mai til lørdag 20. juni. Dette som et ledd i å forhindre ytterligere Koronasmitte blant både ansatte, gjester og samarbeidspartnere. Å forutsi situasjonen pr. 20. juni er også usikkert.

Utsettelsen vil få store konsekvenser i forhold til årets drift av museet og innebærer beklageligvis at mye ikke vil kunne gjennomføres som forespeilet i denne sesongen. Dette vil dessverre også berører de mange som har sommerjobb hos oss. Vi kommer til å følge opp situasjonen underveis og vil holde publikum og andre berørte oppdatert.

Utsettelsen av sesongåpningen betyr at alle kunstutstillinger, museumsbutikker, spisesteder, Koboltgruvene, gruveturer og Barnas Bondegård vil være stengt. I tillegg avlyses alle planlagte arrangementer og konserter. Vi reduserer åpningstiden til administrasjonen. Vi er tilgjengelige på telefon mandag – onsdag kl. 10-14 (tlf 32 77 88 00) og ellers på e-post (info@blaa.no).

Blaafarveværket og Koboltgruvene er omgitt av et vakkert kulturlandskap. I naturen rundt oss er det tilrettelagte kulturstier og flotte turområder som fritt kan benyttes som tidligere. Vi vil også fortsette formidlingsarbeidet i sosiale medier med blant annet podcast, glimt fra vårt historiske arkiv og kunstsamlingen.

Når det gjelder hva som skjer fra den 20. juni vil vi komme tilbake til dette. Blaafarveværket beklager de ulempene, som dette måtte medføre for våre gjester fra inn- og utland. Vi vil oppdatere nettsidene og informere i sosiale medier fortløpende.

Vi ser naturligvis frem til å kunne ta imot publikum ved Blaafarveværket, så snart det igjen er mulig.

Med vennlig hilsen

Tone Sinding Steinsvik
Kunstnerisk og administrativ direktør