Spesielle behov

Blaafarveværket er åpent og tilgjengelig for alle våre gjester. Vi har forsøkt så godt som mulig å bevare det opprinnelige for at Blaafarveværket skal fremstå så autentisk som mulig. Med utfordrende landskap og gamle fredede bygninger er det noen steder utfordringer med å tilrettelegge for bevegelseshemmede. Av ting vi kan trekke frem er vår historiske gruvetur i Koboltgruvene som er tilpasset rullestoler. Både Gruvekroa på Koboltgruvene og Bødtkerkroa er tilgjengelige for rullestoler. Vi har heis på kunstutstillingen på Blaafarveværket og utlån av rullestoler både på Koboltgruvene og Blaafarveværket og alle plasser har egne handikaptoaletter.

Alle parkeringsplasser har selvfølgelig egne plasser dedikert for handikappede. Ta gjerne kontakt med oss om det er noe dere lurer spesielt på når dere skal besøke oss.

Hunder  er velkommen hos oss. Vi har store parkområder der våre firbente venner har masse boltreplass. Ta gjerne med hundene rundt utendørs i museene så lenge båndtvangen overholdes. På Barnas Bondegård må hunder stå igjen på utsiden da dyrene der inne går fritt. Hunder har heller ikke adgang innendørs. Trenger hunden vann er det bare å spørre i en av våre kafeer så ordner vi en skål med vann.