Thranestua

Velkommen til vår hyggelige kafé på Haugfosstråkka langs fv. 287 med idyllisk uteservering over det mektige fossefallet til Haugfossen. Her er våre hjemmelagede og nystekte vafler og pannekaker med hjemmelaget syltetøy.

Sommeren 2020 blir litt annerledes enn tidligere år, men Thranestua holder åpent. Menyen er litt redusert da vi av hensyn til smittevern kun vil servere tallerkenretter, noe som selvfølgelig inkluderer våre berømte vafler og pannekaker. 

Som en hyggelig lunsjpause under et besøk på Blaafarveværket eller bare en rast langs veien på tur til hytta, har Thranestua det som trengs for å mette sultne mager eller piffe opp humøret i baksetet.   

Kafeens navn kommer fra Marcus Thrane, en kjent leder fra arbeiderbevegelsen på 1800-tallet. Thrane jobbet som privatlærer for de kondisjonerte og bodde i dette huset som ble flyttet til Blaafarveværket på 1980-tallet. I dag er det vår koselige kafé. 

Etter et godt måltid kan du besøke butikkene og ta en tur ut på Haugfoss Bro fra 1837 og se på utsikten over Haugfossen med sine 39 meters fossefall. 

Andre ting du kan se og oppleve