Thranestua

Vår hyggelige kafé på Haugfosstråkka langs fv. 287 med idyllisk uteservering over fossefallet til Haugfossen. Her er våre hjemmelagede og nystekte vafler med hjemmelaget jordbærsyltetøy og pannekaker populære spesialiteter.

Som en hyggelig lunsjpause under et besøk på Blaafarveværket eller bare en rast langs veien på tur til hytta, har Thranestua det som trengs for å mette sultne mager eller piffe opp humøret i baksetet. Lunsjretter som nysmurt ciabatta eller flere silderetter og ikke minst våre kjente og store nystekte vafler og pannekaker med is og hjemmelaget blåbærsyltetøy gjør at du kan fortsette dagen med et smil om munnen.

Uteserveringen er idyllisk, men du kan også nyte måltidet oppe på Thranes loft eller i skjenkestuen under Landhandleriet. I skjenkestuen hadde Edvard Munch, Fritz Thaulow og kollegene deres fra friluftsakademiet i 1884 sine matpauser mens de malte Haugfossen og andre motiver i området.

Kafeens navn kommer fra Marcus Thrane, en kjent leder fra arbeiderbevegelsen på 1800-tallet. Thrane jobbet som privatlærer for de kondisjonerte og bodde i dette huset som ble flyttet til Blaafarveværket på 1980-tallet. I dag er det vår koselige kafé.

Etter et godt måltid kan du besøke butikkene og ta en tur ut på Haugfoss Bro fra 1837 og se på utsikten over Haugfossen med sine 39 meters fossefall.

Andre ting du kan se og oppleve