Gruvekroa

Grunnet covid-19 blir vår sesong annerledes enn planlagt og vi kan ikke holde åpent i alle våre avdelinger. Dette går dessverre utover våre tilbud på Koboltgruvene. Vi håper å kunne ønske dere velkommen til Koboltgruvene og Gruvekroa igjen i 2021. Benytt gjerne anledningen til å besøke Blaafarveværket, Haugfoss og Nyfossum i sommer og våre kafeer Bødtkerkroa og Thranestua.

Her kan du lese litt om Gruvekroa slik den til vanlig fremstår. 

I hjertet av Koboltgruvene ligger Gruvekroa. Gruvekroa er et naturlig samlings- og utgangspunkt for en opplevelsesrik dag på Koboltgruvene for hele familien.

I Gruvekroa kan du nyte en stor nystekt vaffel med hjemmelaget jordbærsyltetøy eller en tallerken med rømmegrøt i hyggelig omgivelser inne, eller ute med utsikt over kulturlandskapet, Tyrifjorden og Vikersundbakken. Vi har et variert utvalg av lunsjretter, gryterett og rømmegrøt så du skal slippe å gå gruveturer og kulturstier på tom mage. 

Gruvekroa er bygget på grunnmurene etter et sakkerhus som lå her da gruvedriften pågikk for fullt. Sakkerhuset ble brukt til overnatting for ukependlerne som jobbet i Koboltgruvene. I dag serverer vi mange sultne små og store gruveutforskere både sommer og utover høsten her. I Gruvekroa ligger også Gruvebutikken der du får informasjon om, og kjøper billetter til alle gruveturer og suvenirer. Her kan vi også servere grupper opptil 100 personer. 

På veggene i Gruvekroa finner du også utsmykking av flere norske samtidskunstnere som har hatt utstilling hos oss, som blant andre Håkon Gullvåg og Ørnulf Opdahl. 

Andre ting du kan se og oppleve