Bødtkerkroa

Ved elva Simoas bredder ligger vårt tradisjonsrike spisested Bødtkerkroa. Her kan du nyte et bredt utvalg av våre hjemmelagede lunsj- og middagsretter som har fulgt oss i over 40 år.

Med storkjøkkenet et steinkast unna er det kort vei fra råvarer til en ferdig velsmakende rett. Bødtkerkroa har en innholdsrik meny der tradisjonene står sterkt. Våre silderetter er utviklet og finpusset helt siden vi startet opp i 1978. Gryterett og rømmegrøt er populære retter, både på varme sommerdager og kalde høstdager. Til kaffen er det blitt en vane for mange å ta en lefsekling. Disse baker vi nærmere femten tusen av hvert år, etter samme oppskrift som i 1978. Bløtkaken av hjemmelaget sukkerbrød med jordbærsyltetøy er også populær.

Da blåfarveproduksjonen sto på for fullt på 1800-tallet var det ikke matservering som foregikk i disse bygningene. Den gang var dette to separate bygninger. Den største delen var bødtkerverksted og den minste var smie. I bødtkerverkstedet ble det produsert tønner som alt ferdig koboltpigment ble fraktet ut i verden i.

Bødtkerkroa serverer mange tusen besøkende hvert år. Uteserveringen i grønne omgivelser er et minne mange har fra et sommerbesøk hos oss. Er det gråvær eller førjulsåpent er det hyggelig å sitte inne og nyte maten omgitt av malerier av kjente malere som har brukt nærområdet som motiv. På Blaafarveværket kan vi også servere grupper fra 15-320 personer i historiske omgivelser.

Andre ting du kan se og oppleve