Kunstutstilling

Lul Krag og Tone Indrebø

En unik opplevelse! Den første store utstilling med kunstverk av Lul Krag (1878–1956) og Tone Indrebø (f. 1954).

Utstillingen viser en kraftpresentasjon av to norske kvinnelige kunstnere. De valgte et tilbaketrukket liv og viet sitt egenartede kunstuttrykk til skildring av landskap.

Lul Krag var datter av Ole Herman Johannes Krag, som utviklet Krag-Jørgensen geværet, og Elise Theodora Collett fra Buskerud Hovedgård i Modum. Fra 1927 hadde Lul Krag tilhold i Rosendal. Hennes monumentale skildringer med kull og tusj, inspirert av asiatisk og europeisk kunst, gir sterke inntrykk av den storslagne vestlandsnaturen.

I utstillingen har vi montert Lul Krags enorme veggfelter for første gang på mer enn 100 år. Nedenfor ser vi et fotografi fra atelieret i Rosendal, med hennes egne verker fra gulv til tak – slik vi også presenterer dem. Magisk!

Samtidskunstneren Tone Indrebø arbeider med den intime østlandsnaturen, hennes egen utsikt fra stuevinduet mot Bærumsmarka. Hit flyttet hun for 40 år siden. Med ryggen til utsikten fordyper hun seg i motivet gjennom erindring.
Lag på lag bygger hun opp billedflaten til nærmest skulpturelle formasjoner. Bildenes uttrykk blir til slutt en fornemmelse av naturen.

Utstillingen viser et variert utvalg av Indrebøs malerier gjennom de siste 30 år.

Stillhet og ro er fellesnevneren for Krag og Indrebøs naturskildringer. Deres kunst deler kjærligheten til menneskets nære relasjon til naturen.

Andre ting du kan se og oppleve på Blaafarveværket