Kunstutstilling 2020

Mathilde Dietrichson

Bli kjent med Mathilde Dietrichson (1837–1921), den første norske kvinnen som fikk en akademisk kunstutdanning. Utstillingen "Love stories" er en fortelling om hennes kjærlighet for livet, kunsten og familien.

Dietrichson var en moderne kvinne som reiste Europa og Midtøsten rundt og kombinerte kunstneryrket med rollen som mor og hustru. Med dette brøt hun fullstendig med det som vanlig for kvinnelige kunstnere i hennes samtid.

Det er første gang siden hennes minneutstilling i 1922 at hennes mangfoldige og spennende kunstnerskap samles i en større utstilling. Utstillingen vil vise perler av gullalderkunst, alt fra sjangermaleri og bylandskaper til portretter.

 

Etterlysning

Til utstillingen er vi på utkikk etter flere malerier som vi ikke vet hvor befinner seg i dag. Siden vi startet skattejakten etter malerier har vi siden desember kommet over i overkant av 70 malerier vi ikke visste hvor befant seg eller visste om i det hele tatt. Skattejakten fortsetter og vi tar veldig gjerne i mot tips og opplysninger som forhåpentligvis fører til at vi kommer i dialog med eiere. Finner vi maleriene vi søker etter omrokerer vi utstillingen for å få presentert de. Her følger en liste over malerier vi er på utkikk etter:

Mathilde Dietrichson – «Mesterens datter», 1874

Mathilde Dietrichson – «Dannet tjenestepike», 1877

Mathilde Dietrichson – «Selvportrett», 1918

Mathilde Dietrichson – «På visitt»

Mathilde Dietrichson – «Presten i sakrestiet»

Mathilde Dietrichson – «Lyttende ung pike»

 

Mer om Mathilde Dietrichson i Norsk Biografisk Leksikon.

Finn all praktisk informasjon rundt et besøk hos oss her.

Andre ting du kan se og oppleve på Blaafarveværket