Kunstutstilling 2021

Theodor Kittelsen

Theodor Kittelsen er tidsaktuell. Hans motiver av den ensomme vandrer i naturen og kvinneskikkelsen Pesta som farer fra landsby til landsby, forteller om vår verden i dag.

I 2021s hovedutstilling på Blaafarveværket, Theodor Kittelsen: Naturens ekko, er det en mindre kjent side ved Kittelsens kunstnerskap som løftes frem: Theodor Kittelsen som landskapsdikter. Pandemien har vist oss hvor viktig naturen er for oss mennesker og hvordan vi søker til naturen for å finne ro. Utstillingen vil vise både kjent og ukjente verk av kunstneren.

Kittelsens landskaper er poetiske og vakre, men også gåtefulle og trolske. For hvis man ser nærmere kan man kanskje finne troll og andre skapninger som nærmest vokser opp fra bakken.

Det norske landskapet, fra sør til nord, har inspirert Kittelsens kunst. Han studerte både i Paris og München, men det var først tilbake i Norge, «i en stor, frisk natur, ganske alene», han fant sitt personlige uttrykk. I sine motiver fanger Kittelsen naturens kraft og mystikk gjennom de ulike årstider.

Blaafarveværket har over en lengre periode bygget opp en av Norges største samlinger av Kittelsens kunst. Kittelsens kunst berører oss alle og har en «nasjonal DNA».

Finn all praktisk informasjon rundt et besøk hos oss her.

Andre ting du kan se og oppleve på Blaafarveværket