Bli med på en spektakulær

Gruvesafari

Vil du helt inn til hjertet av Koboltgruvene er Gruvesafari noe for deg. Dette er vår mest spektakulære tur der du forserer stoller, sjakter og enorme fjellhaller på veien. Er du klar for en underjordisk safari?

Turen starter på Gruvetråkka. En rundtur inne i Koboltgruvene er spennende der man får oppleve både «svevende» glassgulv og underjordisk hengebro, men det blir ekstra spennende i det du går ned den første stigen på gruvesafarien. Du får deg en aha-opplevelse når du kommer ned til de store fjellhallene der koboltmalmen lå og ble tatt ut for hånd av gruvearbeiderne her på 1800-tallet. Det er imponerende å tenke på at kun 0,02 % av all uttatt masse inneholdt kobolt!

Turen går ca. 1 km inn i fjellet, har en høydeforskjell på 100 meter og tar ca. 3 timer. Den stemningsfulle lyssetting og tilrettelegging hele veien gjør at du på trygt vis kommer deg hele veien fra Clara Stoll der du går inn, ned til den 800 meter lange Ludvig Eugen Stoll der du ser dagslyset igjen. Gjennom et unikt nettverk av gruveganger passerer man vakre fjellformasjoner, dype sjakter og avsatser med eventyrlig utsikt. Alt dette inne i fjellet!

Vi anbefaler alle som skal på guidede gruveturer hos oss å kle seg godt og ha gode sko. Temperaturen i Koboltgruvene er ca. 4 grader hele året. Alle som går tur får hjelm og fleecekappe til utlån. På denne turen må man klatre i stiger og gå noen bratte trapper. Turen har derfor 10 års aldersgrense og krever vanlig god fysikk.

Andre ting du kan se og oppleve på Koboltgruvene