Kunstutstilling 2020

Ellen Grieg

Grunnet situasjonen med covid-19 viruset og vår utsettelse av sesongåpningen blir det i 2020 endringer i det planlagte kunstutstillingsprogrammet. Som en følge av den ekstraordinære situasjonen er dessverre Ellen Griegs utstilling i Tømmelåven på Nyfossum avlyst.

Vi beklager denne situasjonen overfor både kunstnere og publikum som hadde gledet seg til disse utstillingene. Nå håper vi at dugnaden vi alle er med på stopper spredningen av viruset slik at vi fortest mulig kan komme tilbake til normalsituasjonen og kan gi dere gode og minnerike kunstopplevelser også i fremtiden.

Fargesterke, lekende, romlige, poetiske, inviterende, dansende og imøtekommende er ord som beskriver tekstilkunsten til Ellen Grieg (f. 1948).

Utstillingen vil spenne fra hennes diplomarbeid i 1973 – som barn inviteres til å klatre i – og frem til hennes seneste tauskulpturer.

Dette er første gang hennes kunstnerskap vises i en større utstilling og er en forsinket anerkjennelse til en viktig forkjemper for tekstilkunstens plass i samtidskunsten. De seneste årene har hennes kunst fått en ny oppmerksomhet og suksess.

 

Les mer om Ellen Grieg i Norsk Kunstnerleksikon

Andre ting du kan se og oppleve på Blaafarveværket