Barnas gruvetur

Denne guidede turen på barnas premisser forteller historien om verdens vakreste blåfarge! Bli med på en innholdsrik og spennende aktivitet for hele familien da vel?

Turen er spesielt tilpasset barn fra 4-10 år og starter på Gruvetråkka der guiden tar deg med inn i den spesielle glassinngangen til Forhåpningsstollen. Her får alle utdelt hjelm og fleecekappe. Allikevel er det en spennende og lærerik tur for alle generasjoner og er en fin introduksjon til Koboltgruvene. En av våre mest spennende aktiviteter for barn.

Når hjelmen er på følger dere de enorme felshaugene langs dagbruddet utendørs før det er på tide å gå inn i fjellet. Her går du gjennom et særpreget landskap, inn i spennende gruveganger, ser ned i dype sjakter og går over en gangbro mellom åpen himmel og dype kløfter mellom dagbruddene.

Her lærer du om fjellets skatter; som koboltblomst og andre vakre mineraler. Finner vi den blå farge i fjellet?

Theodor Kittelsens troll og nisser dukker også opp i fjellveggene. De fleste av oss kjenner til en eller flere av Kittelsens figurer.

Etter gruveturen kan barna prøve seg på gruvequiz med premie til alle barn som deltar eller de kan ta en tur i Barnas Verksted utenfor Gruvekroa.

Billettsalget er i Gruvekroa på Gruvetråkka og dere kan gjerne reservere på forhånd på telefon 32 77 88 00 eller kjøpe billetter online på NAF Lokalkjent (må kjøpes senest dagen før).

Klikk her for en rask oversikt over alle våre tre guidede gruveturer.

Andre ting du kan se og oppleve på Koboltgruvene