Barnas gruvetur – stengt 2020

Barnas Gruvetur er en lærerik tur for hele familien og en fin introduksjon til Koboltgruvene.

Sommer 2020 og covid-19

Koboltgruvene og alle aktiviteter her vil dessverre holdes stengt denne sommeren. Grunnet covid-19 blir vår sesong annerledes enn planlagt og vi kan ikke holde åpent i alle våre avdelinger. Dette går dessverre utover våre tilbud på Koboltgruvene i år. Vi håper å kunne ønske dere velkommen til Koboltgruvene med guidede turer i gruvene, Kittelsenmuseet, Gruvekroa og gruvemuseene igjen i 2021. Benytt gjerne anledningen til å besøke Blaafarveværket, Haugfoss og Nyfossum i sommer. Videre kan du lese litt om hvordan gruveturen er i en normalsesong. 

 

Turen er spesielt tilpasset barn fra 4-10 år og starter på Gruvetråkka der guiden tar deg med inn i den spesielle glassinngangen til Forhåpningsstollen. Her får alle utdelt hjelm og fleecekappe. Allikevel er det en spennende og lærerik tur for alle generasjoner og er en fin introduksjon til Koboltgruvene. En av våre mest spennende aktiviteter for barn.

Når hjelmen er på følger dere de enorme felshaugene langs dagbruddet utendørs før det er på tide å gå inn i fjellet. Her går du gjennom et særpreget landskap, inn i spennende gruveganger, ser ned i dype sjakter og går over en gangbro mellom åpen himmel og dype kløfter mellom dagbruddene.

Her lærer du om fjellets skatter; som koboltblomst og andre vakre mineraler. Finner vi den blå farge i fjellet?

Theodor Kittelsens troll og nisser dukker også opp i fjellveggene. De fleste av oss kjenner til en eller flere av Kittelsens figurer.

Etter gruveturen kan barna prøve seg på gruvequiz med premie til alle barn som deltar eller de kan ta en tur i Barnas Verksted utenfor Gruvekroa.

Andre ting du kan se og oppleve på Koboltgruvene