14:00 - 15:00 13 september

Konsert i Glasshytten: Vestfossen Salongorkester

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 13. september Gratis

Hver søndag i løpet av sommersesongen byr vi på en musikalsk opplevelse i Glasshytten. Konsertstart kl. 14:00. Fri entré. Vi ønsker velkommen!

Vestfossen salongorkester består av strykere, blåsere og slagverk i «klassisk besetning» og spiller et variert repertoar.

For litt eldre og musikkinteresserte Vestfossinger er «Vestfossen Salongorkester» et begrep. Fra starten i 1924, med dr. Lossius og Borger Kristoffersen som initiativtakere, var orkesteret aktivt med flere konserter i året, og jubileumskonserten i 1949 ble en stor suksess. Dette året døde dr. Lossius, og orkesteret mistet sin mangeårige formann og inspirator.
Heinz Herresthal overtok dirigentstokken i 1957 og fortsatte frem til sammenslåingen med Hokksund Orkesterforening og Nedre Eiker Orkesterforening i 1966. Det nye navnet ble Eiker Orkesterforening. Dirigent var Egil Borgersen, barnebarn av Borger Kristoffersen. Eiker Orkesterforening ble nedlagt i 1973.
Tidligere styremedlemmer i Eiker Orkesterforening, Astrid Guterud og Sverre Sletten, tok i 2003 initiativet til en «gjenoppstandelse» av orkesteret i anledning av utstillingen «For Full Musikk» på » Fossesholm Bruget» august 2003.

Orkesteret har holdt sammen etter dette og ledes i dag av et styre med Reidar Aasen som leder. Orkesteret er et «prosjektorkester» som samles og øver i forkant av konserter.
Dirigent fra 2003-2012 var Ernst Kristensen orkesterets dirigent. Dirigent i dag er Jørn Hogne Kristoffersen .