14:00 - 15:00 21 juli

Konsert i Glasshytten: Sunniva Monstad og Asja Rizvić

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 21. juli Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Fri entré.

Program:
Wolfgang Amadeus – Mozart sonate for klaver og fiolin i C-dur KV 296
Robert Schumann – fantasistykke for klarinett og klaver, op. 73
Edvard Grieg – sonate for fiolin og klaver i c-moll

 

Medvirkende:
Asja Rizvić (1994) kommer fra Rijeka i Kroatia og begynte å spille piano da hun var 13 år med Ivan Matetić Ronjgov som lærer. På videregående studerte hun med Borjana Pantelić Skladany. I 2013 startet hun sin utøvende bachelor på musikkakademiet i Zagreb med Ante Milić som lærer, og hun er nå på sitt siste master på universitetet for musikk og utøvende kunst i Wien. Her studerer hun med Tim Ovens.

Sunniva Herland Monstad (1997) begynte å spille fiolin som 8-åring ved Kulturskolen i Bergen hos Elna Selle, og gikk videre på Musikklinjen på Langhaugen med Per Gisle Haagenrud som lærer. I 2016 begynte hun å studere bachelor ved Norges musikkhøgskole med Elise Båtnes. Hun er nå på utveksling ved universitetet for musikk og utøvende kunst i Wien med Josef Hell som lærer. Sunniva spiller på en Carl Becker fiolin fra Chicago 1950, utlånt av Dextra Musica.

Asja og Sunniva har spilt sammen siden høsten i fjor da de først møttes, og får nå undervisning av Stefan Mendl, pianisten i Wiener Klaviertrio. De fokuserer på et wienersk program, med innspill fra norsk og kroatisk musikk.