14:00 - 15:00 30 juni

Konsert i Glasshytten: Sara Chen, fiolin

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 30. juni Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Fri entré.

Sara Chen (f. 1990) startet sin musikalske reise som 5-åring med pianoundervisning hos Synøve Løchen før hun senere fulgte sin far og søsters fotspor og begynte å spille fiolin. Allerede som 7-åring var hun for første gang fiolinsolist da hun spilte med Bærum Symfoniorkester. I 2016 fullførte hun sin Master i utøvende musikk ved München Hochschule für Musik und Teater under Professor Christoph Poppen. I perioden 2011-2014 fullførte hun sitt Performers Diploma ved det anerkjente Indiana University Jacobs School of Music under Professor Mauricio Fuks. Bachelorgraden har hun fra Barratt Due Musikkinstitutt under Professor Stephan Barratt-Due. Hun har nå base i Norge og jobber som freelance musiker for bl. a. Rikskonsertene, Oslo Camerata, Det Norske Kammerorkesteret, gjør kammermusikk-prosjekter og solistoppdrag. Hun har vært solist med en rekke orkestre, deriblant Bergen Filharmoniske orkester, Kristiansand og Tromsø symfoniorkester, Gjøvikog Romerike symfoniorkester, Barratt Due symfoniorkester og Oslo symfoniorkester. Hun var også med på Festspillene i Bergen, hvor hun spilte for Kongen og Dronningen, og gjorde fire konserter med stående ovasjoner og flotte overskrifter i media. Hun har også vært solist ved Hardanger musikkfest, Lofoten festival, og iPalpiti i Los Angeles, for å nevne noen.

Som solist vant Sara sin første internasjonale pris som 13-åring: Virtuos prisen i den tredje Gnessin internasjonale konkurranse i Moskva. Tre år senere vant hun 1. pris og Spesial-prisen i Remember Enescu internasjonale konkurranse i Romania. I Norge har hun vunnet 1. pris i Ungdommens musikkmesterskap, både som solist og som kammermusiker, duo og trio. Hun har også vunnet kammermusikkprisen for Fremragende innsats på Summit musikkfestival i New York, i tillegg til en rekke priser og stipender, deriblant Karolineprisen for utmerket innsats i kombinasjon av skole og topptalent, Drømmestipendet og Ånun Lund Rej stipendet. Hun har også gjort seg kjent gjennom en rekke TV-opptredener, der Kjempesjansen og Partilederdebatten er verdt å nevne. Med sine kinesiske røtter, har Sara vært aktiv i norsk-kinesisk samarbeid. Sammen med Steinar Ofsdal har hun gjort flere konserter og turnéer, deriblant i Norge, Singapore og Kina. I 2010 urfremførte Sara og Catharina Chen et symfonisk dikt for to fioliner The Moon, spesielt skrevet til dem av komponist Martin Romberg på verdensutstillingen EXPO i Shanghai. Deretter fulgte turné i Kina. Etter svært gode tilbakemeldinger ble de invitert tilbake for å fremføre verket på Vår-festivalen 2011 i Shanghai. Sara er verdensvant med konserter og turnéer i eksempelvis Brasil og Spania med Oslo Camerata, og i Kina, Slovenia, Slovakia, New York og Los Angeles som solist. Hun har tidligere vært elev av Anne-Berit Halvorsen og Alf Richard Kraggerud, og har deltatt i masterclass med flere kjente prestisjetunge nasjonale og internasjonale fiolinister.