14:00 - 15:00 28 juli

Konsert i Glasshytten: Rasmus Hella Mikkelsen, fiolin

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 28. juli Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Fri entré.

Rasmus Hella Mikkelsen studerer Bachelor i utøvende musikk på 2. året hos Stephan Barratt Due ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, med fiolin som sitt hovedinstrument. Han hadde i fjor sin egen konsertrekke på museum Lysøen; ”Trollbundet av Ole Bull” i regi av KODE Kunstmuseer og komponisthjem, med urfremførelse av eget komponert verk. Han skal ha tilsvarende konsertrekke sommeren 2019. Han er videre tatt opp i Pilotprosjektet Unge Dirigenter; et samarbeid mellom Dextra Musica og Senter for talentutvikling Barratt Due i 2018/2019.

Rasmus har gjennom årene vunnet flere nasjonale 1. priser, blant annet i Ungdommens Musikkmesterskap og Sparre Olsen konkurransen. Videre har han mottatt flere stipender; deriblant Drømmestipendet fra Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråd. I 2016 debuterte han i rollen som ”Spellemann” i musikalen ”Spellemann på taket” ved Den Nasjonale Scene (DNS) i Bergen. Han er aktiv både som solist og kammermusiker, og spiller på en fiolin utlånt av Dextra Musica/Sparebankstiftelsen DNB.

 

Program:

J.S. Bach – Sonate no 1 i G-moll (Adagio og Presto)

Grieg – Sonate no 2 i G-dur

Debussy – Sonate i G-moll

Sull (egenkomponert)

Ole Bull – Melankoli