14:00 - 15:00 14 juli

Konsert i Glasshytten: Hanna Cronhjort og Lina Braaten

14:00 - 15:00 14. juli Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Fri entré.

Hanna Cronhjort er en ung bassist fra Stockholm som i år fullfører sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole for professor Dan Syffe. Hun har også studert for Michal Stadnicki i København, og i Zürich for Duncan McTier. Hanna har utmerket seg som musiker og fått flere vikariater i forskjellige orkestre rund om i Skandinavia, og hun er vikargodkjent i de fleste av de profesjonelle orkestrene i Norge. I 2018 fikk Hanna låne et instrument av Dextra Musica, bygd av Renè Zaal i 2009 som hun bruker når hun spiller i orkestersammenhenger. Hanna har et nært forhold til folkemusikk og moderne musikk og har valgt ut et repertoire til denne konserten som står i stil til hennes interesser og musikalske ideèr. Musikken på programmet er inspirert av folkemusikk fra Sverige, England og Ungarn.

 

Lina er en etterspurt pianist blant instrumentalister og sangere, og arbeider som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole og som repetitør ved KHIO avd. Operahøgskolen. Våren 2018 var hun repetitør full tid ved Wermlandopera i Karlstad. Hun er prisbelønnet som både kammermusiker og solopianist, bl.a. med 1. pris i Nordic Lied Duo Competiton i 2003, og 3. pris i Malmö Nordiska Pianotävling 2004. Som frilanser har Lina vært offisiell akkompagnatør ved Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse siden 2009, og hun har jevnlige engasjement for bl.a. Oscarsborgoperaen og Bergen Nasjonale Opera. Våren 2005 tok Lina diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i Oslo (prof. Einar Steen-Nøkleberg), etter studier på Griegakademiet i Bergen (prof. Jiri Hlinka) og Sibeliusakademiet i Helsinki (prof. Liisa Pohjola). Lina har 3 barn og bor i Ski i Akershus.

 

Program

 

Erland von Koch – Monologue No. 18 for Double bass «On a Swedish Folk tune»

  1. Andante
  2. Allegro molto e ritmico

Vaughan Williams – Six Studies in English Folk Songs

Zoltán Kodály – Epigrams

Vilmos Montag – Sonata in E minor for Double bass and Piano
I. Allegro moderato

  1. Andante

III. Allegro