14:00 - 15:00 11 august

Konsert i Glasshytten: Arctic Trio

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 11. august Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Fri entré.

Medvirkende

Njord Kårason Fossnes, bratsj

Gustav Rørmark, fiolin

Balder Hella Mikkelsen, cello

Sammen utgjør Fossnes, Rørmark og Mikkelsen «Arctic Trio».

 

Arctic Trio er en stryketrio fra Edvard Munch VGS og Barratt Due musikkinstitutt ved lærer Soon-Mi Chung Barratt-Due, som består av Gustav Rørmark, fiolin (f. 2001), Njord Kårason Fossnes, bratsj (f. 2001) og Balder Hella Mikkelsen, cello (f. 2001). Trioen har spilt ved en rekke eminente scener som Stortinget, Slottet, Universitetets Aula og Norges Musikkhøgskole, og har vunnet førstepris i Ungdommens musikkmesterskap.


Program
György Ligeti: Sonate for solobratsj (1991-1994)

 1. Hora lunga
 2. Loop
 3. Facsar
 4. Prestissimo con sordino
 5. Lamento
 6. Chaconne chromatique

 

Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento i Ess-dur for stryketrio KV. 563

 1. Allegro
 2. Adagio
 3. Menuetto og Trio
 4. Andante
 5. Menuett og Trio (I og II)
 6. Allegro

 

Konstantia Gourzi: Evening at the Window op. 75 (2018), Norgespremiere

 1. a rooster in the sky
 2. the yellow moon
 3. smoke from the chimney
 4. the yellow Moon
 5. in your arms
 6. the yellow MOON

 

 

Njord Kårason Fossnes (f. 2001) er elev ved Barratt Due musikkinstitutt og Edvard Munch VGS hvor han studerer bratsj ved Ida Bryhn og fiolin ved Bård Monsen. Han har spilt ved flere festivaler innen- og utenlands, som for eksempel Valdres Sommersymfoni, hvor han sommeren 2019 deltar i Papillon-programmet, Oslo Kammermusikkfestival, Académie Musicale de Morges og Oslo kvartettserie. Han har også spilt flere ganger med orkester og har mange ganger vært førsteprisvinner i Midgardkonkurransen og i Ungdommens Musikkmesterskap, som både solist og kammermusiker. I 2018 var han med i den prestisjetunge ARD-konkurransen i München, som yngste deltager på bratsj. Njord er også mottager av Lindemans juniorstipend og Ånun Lund Rej minnepris for komponering og utøvende musikk. Hans komposisjoner er bl.a. spilt av flere kammergrupper og Oslo-Filharmonien. Njord spiller på en bratsj på utlån fra Dextra Musica under Sparebankstiftelsen DNB laget av Gabor Draskoczy.