14:00 - 15:00 19 mai

Konsert i Glasshytten: Drammen Symfoniorkester

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 19. mai Gratis

Nesten hver søndag er det konsert i Glasshytten kl. 14:00. Disse har fri entré for publikum.

For tiden er Drammen Symfoniorkester det eneste symfoniorkesteret i Buskerud. De fleste medlemmene kommer fra Drammensregionen, men en del kommer også fra Kongsberg, Modum, Asker, Bærum og Oslo for å spille. Symfoniorkesterets regionale betydning gjenspeiles i valg av solister, program og konsertarenaer. Turnékonserter med samme program har vært tradisjon i mange år. For eksempel ble Brahms’ Requiem i 2013 fremført i Drammen, Kongsberg, Geilo, Oslo og Vilnius.

Orkesteret består i prinsippet av dyktige amatører, men er avhengig av 2-3 lønnede profesjonelle gruppeledere. Som dirigenter har flere av landets aller beste blitt engasjert. Orkesterets mest benyttede dirigent er drammenseren Per Kristian Skalstad som ofte dirigerer Oslo Filharmoniske orkester, Den norske Opera og flere utenlandske profesjonelle orkestre. Dette samarbeidet mellom amatører og profesjonelle musikere er en svært viktig premiss for videre kunstnerisk utvikling.

Flere av musikerne i Drammen Symfoniorkester underviser på kulturskoler, dirigerer korps og spiller i ensembler. De har styreverv i kulturelle organisasjoner og brenner for klassisk musikk. Gjennom sitt virke i Drammen Symfoniorkester utvikler de en kunnskap som de bringer videre til nye generasjoner i en rekke sammenhenger.

Konserten i Glasshytten har fri entré og vi ønsker velkommen!