14:00 - 15:00 8 august

Konsert i Glasshytten

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 8. august Gratis

Klassisk Sommer er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter.

Dmitrij Osadchuk er en 17 år gammel fiolinist født og oppvokst i Tromsø, med russisk bakgrunn, som etter å lenge ha pendlet til Barratt-Due og privatlærer Isaac Schuldman flyttet til Oslo for å begynne på Barratt-Due musikkinstitutt og Edvard Munch VGS sin sammenslåtte musikklinje. Han fullførte nå andre året på Edvard Munch videregående skole, og har siden han flyttet gått hos Stephan Barratt-Due som hovedlærer. Han får nå også timer med Bård Monsen, og deltar aktivt i Dextra Musica og Senter for Talentutvikling sine samlinger i Tromsø, hvor han spiller kammermusikk med musikere som bl.a Ingerine Dahl, Knut Erik Sundquist og Sara Övinge. Han har i løpet av livet allerede rukket å spille konserter med fantastiske artister som Einar Steen-Nøkleberg, og var noen få år siden solist med Kringkastingsorkesteret på en konsert i Narvik.

Dmitrij spiller på en fiolin bygd av Gregg Alf i 2010, som generøst lånes til han av Dextra Musica og Sparebankstiftelsen.

Mikkel Berg-Eriksen er en 18 år gammel pianist født og bosatt i Oslo. Han avslutter sitt tredje år på musikklinjen ved Edvard Munch VGS denne våren og har siden 2019 vært elev ved NMH’s talentprogram Unge Musikere under veiledning av Professor Einar Henning Smebye. Samme år ble han også tatt opp til Senter for Talentutvikling’s nye klaver-satsning for unge norske pianister, og i 2020 ble han innrullert i Jiri Hlinka piano-akademi sitt talentprogram. Mikkel vant klaver klasse 3 under Midgard-konkurransen 2020. Han begynner utøvende studier i klassisk klaver ved NMH høsten 2021.