14:00 - 15:00 1 august

Konsert i Glasshytten

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 1. august Gratis

Klassisk Sommer er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter.

María Alejandra Conde er en venezuelansk cellist med røtter fra El Sistema, bosatt i Norge siden 2013. Hun har ervervet en bachelor fra Norges Musikkhøgskole og mastergrad fra Barratt Due musikkinstitutt, og veksler for tiden mellom oppdrag for forskjellige nordiske orkestre, kammermusikk og pedagogisk arbeid for Sparebankstiftelsen og Musikkskolen Barratt Due. María spiller på en Sacconi-cello fra 1917, generøst på utlån fra Dextra Musica.

Alex Robson  er ansatt i Det Norske Kammerorkester, Trondheim Symfoniorkester, Juniorsolistene og underviser ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Han har tidligere spilt i Engegårdkvartetten, Mahler Chamber Orchestra, Bergen Filharmoniske orkester, Gøteborgs Symfoniker og Kristiansand symfoniorkester. Har ledet Bodø Sinfonietta, Bit 20 Ensemble. Alex spiller på en Joseph Gagliano fra 1797, generøst på utlån fra TrondheimSolistene.

Sveinung Bjelland har i flere år stått i første rekke blant våre klassiske pianister. Han har vært solist med alle våre største orkestre under profilerte gjestedirigenter, og han har rukket å gjeste en rekke konsertserier og festivaler i diverse europeiske land, hvor han har markert seg like sterkt i solistrollen som i kammermusikken. Sveinung Bjelland er professor ved Norges Musikkhøgskole og ved Universitetet i Agder i Kristiansand. Foto: Anna Julia Granberg