14:00 - 15:00 1 juli

Klassisk konsert i Glasshytten: Sandra Lied Haga, cello - Christian Grøvlen, klaver

Konsert i Glasshytten: Sandra Lied Haga, cello og Christian Grøvlen, klaver

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 1. juli Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Konserten har fri entré og vi ønsker velkommen!

Medvirkende

Sandra Lied Haga, cello
Christian Grøvlen, klaver

Program
Verker av Rachmaninov og Brahms
Rachmaninov – Cellosonate
Brahms – F-dur sonate

Omtale

Sandra Lied Haga hadde sin debut i Wigmore Hall som 12-åring, og har siden da opptrådt i store konsertsaler over hele Europa. Som solist har Sandra opptrådt med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkesteret, Orchestra di Padova e del Veneto, Sønderjyllands Symfoniorkester, Tallin Chamber Orchestra, Kaunas Philharmonic Orchestra og Parnu City Orchestra. Hun har vært invitert til mange prestisjetunge festivaler, blant annet Sommets Musicaux in Gstaad, Bell’Arte i Frankfurt, Festspillene I Bergen, Risør Kammermusikkfest og Oslo Kammermusikkfestival. Sandra spiller på en cello laget av Michael Stürzenhoefecker, utlånt av Dextra Musica.


Christian Grøvlen
startet å spille piano som femåring, og er regnet som en av Norges mest spennende og fremadstormende pianister. Grøvlen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med Håvard Gimse og Lars Anders Tomter, samt ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han debuterte fra Solistklassen høsten 2017. Sommeren 2017 utkom hans første innspilling «Bach – Inside Polyphony» på det kritikerroste selskapet 2L til strålende kritikker. Han er mottaker av Robert Levin prisen og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere for to år. Han har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, og spilt med flere ledende musikere og sangere.

Foto av Christian Grøvlen ved Cathrine Dokken