14:00 - 15:00 26 august

Konsert i Glasshytten: Ren Jian, fiolin – Ivan Zecevic, bratsj – Mirjam Kammler, cello

Blaafarveværket 14:00 - 15:00 26. august Gratis

Kammerkonsert på Blaafarveværket er et samarbeid med Dextra Musica, der landets fremste unge musikere byr på sine klassiske favoritter. Fri entré.

 

Medvirkende

Ren Jian, fiolin
Ivan Zecevic, bratsj
Mirjam Kammler, cello

Program

Zoltan Kodaly: Intermezzo for stryketrio
Johann Sebastian Bach: Utdrag fra Goldbergvariasjonene, BWV 988
Richard Strauss: Variations on a Bavarian folk song
Jean Francaix: Stryketrio


Omtale
Ren Jian har vunnet en rekke priser som solist i internasjonale konkurranser og har vært solist med ulike symfoniorkestre verden over. Som kammermusiker har Ren spilt på ulike festivaler og konkurranser. Han spiller nå i Stavanger symfoniorkester og studerer på Norges Musikkhøgskole med professor Peter Herresthal. Ren spiller på en fiolin laget av Joseph Curtin, utlånt av Dextra Musica.

Ivan Zecevic
Ivan tok sin master i fiolin med Prof. G. Koncar ved Zagreb musikkhøgskole og har siden 2015 har han studert bratsj i Oslo med professor Lars Anders Tomter på master nivå. Ivan har fått mange priser i konkurranser og har stipendiater fra Det Norske Kammerorkester og Oslo Filharmonien. Høsten 2016 vant han et prøvespill i Malmö opera som solo bratsjist, hvor han nå er ansatt. Ivan er jevnlig solist med Paris kammerorkester og det svenske og danske kammerorkesteret. Ivan spiller på en bratsj laget av Florian Leonhard, utlånt av Dextra Musica. 

Mirjam Kammler studerer på Norges Musikkhøgskole med Thorleif Thedéen. Hun har spilt på festivaler som Aberystwyth Music Festival, Valdres sommersymfoni og Porziano Musica, har vunnet flere førstepriser og var en av finalistene i Virtuos 2014. Som solist har hun også spilt med flere amatørorkestre med verk av bl.a. Dvorak, Elgar og Schumann. I 2016 ble Kammler plukket ut som en av fem norske talenter til det nyetablerte KonstKnektakademiet med satsing på kammermusikk. Her får hun spille sammen med musikere fra Berlinfilharmonien og spille på Vinterfestspillene på Røros og på festival i Tyskland. Mirjam spiller på en cello laget av Simone Fernando Sacconi.

Mirjam Kammler er fotografert av Rune Hammerstad.