25. nov.
-
17. des.

Førjulsåpent på Blaafarveværket

Blaafarveværket
25/11-17/12/2017
Gratis

Kom i den gode førjulsstemning når vi inviterer til førjulsåpent på Blaafarveværket og Haugfoss. På Blaafarveværket forberedes julen på tradisjonelt vis og vi åpner butikker og Bødtkerkroa med gaveideer, julebakst og matdelikatesser fra kjøkkenet, og en jubileumsutstilling om Blaafarveværket som kickstart på vårt 50-årsjubileum i 2018.

Vi kan friste med hjemmelagede julekaker tilberedt med de beste råvarer. Utvalget består av bl.a. hjemmelaget lefsekling og julekaker. Alle kaker og delikatesser er laget fra bunnen.

Delikatessekroken i Kroa – kom og smak
Det også muligheter for å kjøpe et utvalg av våre hjemmelagde ferske merkevarer, julesild på glass, grov julepølse, medisterkaker, karbonader, leverpostei, ripsgele og ripssaft. I tillegg kan du supplere julebordet med delikatesser som gruvelagret ost og Liereple.

Servering
I Kroa fyrer vi i peisen og serverer hjemmelagd julegrøt, værkets julefristelser, juletallerken, riskrem, julekaker, vafler og lefsekling.

Butikkene
I butikkene på Blaafarveværket og Haugfoss finner du mange fine gaveideer. Den Blå Butikk, Stein- og smykkebutikken, Landhandleriet og museumsbutikken har spennende varer som du ikke finner overalt.

For barna!
Det er gratis juleverksted for de minste hver dag. Her kan du lage lyslykt, merkelapper, julekort og julepynt.

Jubileumsutstilling under førjulsåpent!
Sommeren 2018 vil bli en storslått markering av Blaafarveværkets 50-årsjubileum som museum. Vi starter jubileet allerede under førjulsåpent med en utstilling om gjenoppbyggingen av Blaafarveværket.
Gjennom bilder, tekst og gjenstander kan dere bli med på en reise gjennom historien fra 1968. Da oppdaget Kjell Rasmus Steinsvik at Blaafarveværkets anlegg var i ferd med å bli gjort om til en moderne trevarefabrikk.
Han ønsket i stedet å bevare Blaafarveværket som museum. I dag er museet en av Nordens best besøkte attraksjoner, med et bredt tilbud av kunst-, kultur- og naturopplevelser – fortsatt under ledelse av direktør Tone Sinding Steinsvik.

Utstillingen har gratis inngang.

Annet du kan se og oppleve