11:00 - 17:00 8 september

Barnas Stein- og Trolldag

Koboltgruvene 11:00 - 17:00 8. september Info om billetter kommer

Hver høst har vi en spesiell dag på Koboltgruvene der barna står i fokus. Barnas Stein- og Trolldag har blitt en tradisjon der familier samles og barna får utfoldet seg gjennom en rekke aktiviteter.

Søndag 8. september braker det løs fra klokken 11 med graving etter gull og edle stener. Det blir smykkeverksted der barna får lage sine egne smykker. Her er det nok mange små prinsesser med flotte smykker etter endt dag.

I Scheidehuset kan man prøve seg på gammeldags kjemi. Sverre Følstad er ekspert på å blåse blå perler og lærer villig bort hemmeligheten til alle som vil prøve.

Ute kan man prøve seg som snekker, ta en tur med hest og vogn eller lage sin egen trollhale. Vil man inn i gruvene så står gruvetrollet klart til å ta små og store med på en spennende tur inn i fjellet.

Et besøk på Kittelsenmuseet er inkludert i billetten og er verdt et besøk for barn og voksne i alle aldre. Her kan barna oppleve Kittelsens magiske eventyrverden. De fleste gjenkjenner malerier av nøkken og troll, dyr og landskap fra eventyrene.

Gruvekroa har egen uteservering denne dagen. Klokken 17 er barnas dag over, Gruvekroa holder som vanlig på søndager åpent til klokken 18.

Andre ting du kan se og oppleve